Det är terminstartstider!

Vi på biblioteken är gärna en resurs för dig som studerar. Biblioteket har gratis wi-fi om du vill använda egen laptop, surfplatta eller smartphone. Det finns även datorer att använda på plats samt möjlighet att scanna, kopiera och göra utskrifter.

Du kan enkelt söka efter din kurslitteratur och reservera böcker genom att logga in med lånekortnummer/personnummer och PIN-kod på hemsidan. Hittar du inte det du söker i vår katalog kan det finnas möjlighet att köpa in viss efterfrågad kurslitteratur alternativt fjärrlåna från annat bibliotek. (Högskole- och universitetsbiblioteken har en speciell service som riktar sig till distansstuderande. Den innebär att kurslitteratur skickas per post direkt hem till dig från den högskola eller universitet varifrån studierna bedrivs. Ofta har du som studerande även tillgång till relevanta databaser via ditt universitets- eller högskolebibliotek. Kontakta biblioteket vid ditt lärosäte för ytterligare information.)

I det nya stadsbibliotek kommer det att finnas avskilda studieplatser och grupprum. I de lokaler vi har idag erbjuder vi en lugn plats för studier men kan inte garantera en tyst miljö.

Kom gärna med förslag på hur vi kan underlätta för dig som studerar!

Lycka till med studierna!

 

 

Inlägg av den 22 augusti, 2018 i KKC, Okategoriserade | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande