Då var det dags för del 5 i vår serie, Bakom kulisserna.

Denna gång får vi följa den person som har ansvarat för denna blogg, nämligen studentmedarbetaren Ida Sörbu.

Vart arbetar du?

Jag är hela bibliotekets resursperson, men jag finns oftast på stadsbiblioteket.

Hur länge har du arbetat på Falkenbergs Bibliotek?

Sedan hösten 2017, och avslutade just denna tjänst 30 Juni – men vi kanske ses i framtiden!

Har du arbetat med något annat innan?

Javisst! Eftersom jag har titeln ”studentmedarbetare” betyder det att jag har en annan huvudsaklig sysselsättning,  jag studerar faktiskt heltid till Studie-och yrkesvägledare på Malmö Universitet med placering på Campus Varberg. Innan jag började studera har jag arbetat inom olika serviceyrken, som bland annat servitris, städare och liftvärd. Jag har även haft några roliga och udda arbeten, spelade bland annat Pippi Långstrump på butiksevent några gånger.

Beskriv ditt yrke!

Mitt jobb på biblioteket är en projektanställning som går ut på att jobba med kommunikation (som denna blogg), göra undersökningar eller annat efter förfrågan och behov. Mycket kretsar kring bygget av det nya biblioteket och andra förändringar, exempelvis meröppet i Slöinge.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Jag kan säga att jag inte har några vanliga veckor, eftersom plugget ska ha sin tid och arbetet disponeras efter det. Detta arbete kan i alla fall ses som ett extrajobb.

Vilka arbetsuppgifter har du som många besökare inte vet om att den ingår i yrket?

Jag skulle tro att hela min tjänst är något som inte ”syns”. Men de saker jag gör syns i stället! Om ni besökt stadsbiblioteket har ni kanske sett den stora väggen där det står information om bygget. Det är en av mina arbetsuppgifter, och denna blogg förstås.

Vad är dina tankar kring bygget av biblioteket?

Jag tror och hoppas det kommer bli ett riktigt lyft för hela Falkenberg. Det kommer bli en plats att studera på, en plats för umgänge och en plats för lärdomar. Att dessutom gymnasiet kommer byggas ihop kommer ge eleverna möjlighet till mer utrymme och kanske en ökning av besökare till både biblioteket och Falkenberg på sikt.

 

Hoppas ni tycker att denna serie har varit intressant, det kommer några delar till!

Kommentera gärna era tankar om bygget av det nya biblioteket!

Inlägg av den 11 juli, 2018 i Bakom kulisserna | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande