Hej bloggbesökare!

Idag ställer vi oss frågan: Vad är en icke-besökare?

En icke-besökare kan krasst räknas som den personen/personerna som inte besöker ett visst ställe, biblioteket i denna anmärkning. En person som inte besöker ett visst ställe kan beskriva detta på olika sätt, man kan ha olika anledningar till att man inte kommer. Till exempel – en person som aktivt väljer bort en viss butik för att det inte finns något som intresserar personen i den butiken. Där kan man se det som bristande intresse. Men samma person kan också gå förbi en annan butik varje dag utan att gå in i den, kanske för att hen inte vet vad som erbjuds där inne. Det kan finnas många personer i Falkenberg (och resten av Sverige) som antigen aktivt väljer bort att besöka biblioteket för att det inte intresserar dem med böcker, ljudböcker, filmer eller annat som finns på respektive bibliotek. Medan andra kanske går förbi sitt bibliotek varje dag utan att besöka det, för att man helt enkelt inte vet vad som finns där.

Såklart finns det massor med andra aspekter, en person kanske tycker att öppettiderna inte passar deras liv, en annan kanske vill ha en annan sorts soffa för att sätta sig i den och då aktivt väljer bort besöket, medan en tredje person tror att det är dammigt, gammalt och innehåller ”sch”-ande ilskna bibliotekarier med glasögonen på nästippen.

Studentmedarbetaren Ida har fått i uppdrag att samla några icke-biblioteksbesökare för att lyssna på deras skäl till att inte besöka oss. Behöver vi byta ut en soffa? Eller ha dygnet-runt-öppet? Eller slå hål på myter och normer? Denna diskussion ska förhoppningsvis leda till att biblioteket i Falkenberg kan locka fler målgrupper till sig, och att alla ska känna sig välkomna där. Det är trots allt helt gratis att låna hem bland annat en bok, film eller ljudbok från ett bibliotek.

Är du, eller känner du någon i åldern 15 – 35 år som inte brukar besöka biblioteket? Som också skulle vilja ställa upp på en gruppintervju?

Lämna en kommentar och fyll i din mejladress så kontaktar Ida dig. Tack på förhand!

 

Lämna oss ett meddelande