Det börjar dofta lite vår i luften.

Men det är ju inte vilken vår som helst, utan det är våren då bygget av Kunskaps- och Kulturcentrum ska börja.

Bakom kulisserna arbetar våra inredningsarkitekter, Liljewalls arkitekter , med personalgruppen på biblioteket för att ta med sig all kunskap och erfarenhet de innehar. Personalgrupperna har sedan ett år tillbaka undersökt möjligheter och krav som vi har på det nya huset, dessutom räknat hyllmeter för de olika avdelningarna som ska finnas i det nya biblioteket. Några av avdelningarna som ska återfinnas i det nya huset är vuxen, barn, ungdom och facklitteratur. Tänker man efter en sväng till inser man att ett barn har inte behöver samma typ av bokhylla som en vuxen, och därför är det viktigt att möblerna blir anpassade efter målgruppen.

Dessutom är det mycket annat som ska stämma, vart ska utlåningsmaskinen finnas? Och hur många papperskorgar behöver vi? Allt sådant går personalen igenom med inredningsarkitekterna, för att de sedan ska kunna rita upp hur det ska se ut möbelmässigt.

Personalen har fått deltaga i två stycken workshops där vi har slagit våra kloka huvuden ihop och funderat på den bästa möbleringen i nya biblioteket. Här nedan ser ni lite bilder från dessa tillfällen.

Förhoppningsvis kommer vi kunna förhandsvisa några möbler eller placeringar här på bloggen. Häng med!

Lämna oss ett meddelande