Dags för nästa del i vår följetong ”Bakom kulisserna på biblioteket”.

Denna gång får vi följa Lise-Lotte (Lotta) Olaisen i hennes arbete på Falkenbergs Bibliotek.

Vart arbetar du?

Jag är placerad på Stadsbiblioteket men är barnbibliotekssamordnare, så jag jobbar med alla verksamheter.

Hur länge har du arbetat på Falkenbergs Bibliotek?

Jag började på filialerna i Ullared och Ätran 2003, och har sedan dess även jobbat med läsfrämjande verksamhet på skolor (massor med bokprat!), på Stadsbibliotekets barnavdelning och sedan 2013 är jag samordnare för barnverksamheten.

Har du arbetat med något annat innan?

Jag är också utbildad gymnasielärare och jobbade som lärare på olika folkhögskolor i 10 år innan jag läste till bibliotekarie.

Beskriv ditt yrke!

Varierat, intressant, viktigt.

Hur ser en vanlig vecka ut för dig?

Jag är i informationsdisken på Stadsbiblioteket ett par dagar varje vecka. När jag inte syns beställer jag och gör i ordning bland annat böcker till några avdelningar på barnavdelningen och några avdelningar på vuxenavdelningen. Jag träffar bibliotekskollegor, både från Falkenberg och från resten av Halland för att planera verksamhet. Jag samarbetar med logopeder, BVC och andra yrken inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Det blir ofta många möten under en vanlig arbetsvecka och ingen vecka är den andra lik!

Vilka arbetsuppgifter har du som många besökare inte vet om att den ingår i yrket?

Kanske att vi samarbetar så mycket med andra aktörer, både inom och utanför biblioteksvärlden.

Vad är dina tankar kring bygget av biblioteket?

Jag hoppas och tror att vi kommer att ha mycket programverksamhet som lockar besökare i alla åldrar. Att huset lever och lockar med bra innehåll, både i form av böcker och annat som går att låna, och aktiviteter. Jag vill ha ett välkomnande hus för alla.

 

Vill du läsa mer om bakom kulisserna? Klicka vidare på kategorin ”bakom kulisserna” i högerspalten.
Inlägg av den 10 januari, 2018 i Bakom kulisserna | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande