Det börjar lacka mot jul. Här kommer lite tips och information från Biblioteket.

Foto: Ida Sörbu

Hur hinner man med läsningen över jul? Våra medarbetare Fredrik, Lisa, Petronella & Lise-Lotte tipsar!

  • Lyssna på en ljudbok under tiden du gör dina julbestyr! Det kan vara skönt att variera julmusiken med en bok.
  • Testa ljudböcker! Du hinner nästen en hel roman medan skinkan och knäcken kokar. Vi har både mp3-böcker och cd-böcker.
  • Som alltid annars så gäller det att prioritera. Förhoppningsvis kan man kanske få några extra dagar ledigt och få lite tid till läsning. Läsningen kan ju både vara en ensamaktivitet eller en social aktivitet i form av högläsning. Om du har barn kan du passa på att läsa högt lite extra mycket för dem under ledigheten. Skall ni åka bil en längre sträcka kan nu ju lyssna på en ljudbok i bilen. Att lyssna är också att läsa!
  • Ljudböcker kan man lyssna på samtidigt som man pysslar med något annat eller till exempel när man är ute och åker bil.

Det finns även E-ljudböcker och E-bok på bibliotekets hemsida. Dessa lånar du direkt på hemsidan med ditt lånekortsnummer eller personnummer och din 4-siffriga pinkod, och kan lyssna på hemma. Smidigt! Kolla här hur du gör – https://bibliotek.falkenberg.se/web/arena/e-bocker#p145

Foto: Ida Sörbu

Något speciellt jultips?

  • Jag lyssnar på P4 Bjällerklang webbkanal hela december. Härlig julmusik dygnet runt.
  •  Vi har många fina kokböcker på biblioteket, kanske är det dags att testa något nytt till alla helger? Vi har både festmat, julig mat och mat från hela världen.
  • Jag har precis tagit hem ”Kan doktor Proktor rädda julen?” av Jo Nesbö. Den vågar jag tipsa om även om jag inte läst den ännu. Har gillat allt jag läst av Nesbö, både barn- och vuxenböcker.
  • Mitt julläsningstips är Mistlar och mord, fyra julmysterier av deckarförfattaren P.D. James. Boken består av korta noveller som utspelar sig kring juletid där läsaren får följa med på kluriga intriger och mysterium i jakten på mördaren.

 

Ta vara på tiden och gör det du inte hinner annars. Passa på att läsa, träna, umgås, spela musik eller vad som gör dig lycklig!

Se till att njuta av julen och stressa inte för mycket. Allt behöver inte vara perfekt!

”Merry Christmas” från pixbay.com
Öppettider på biblioteket:

Följande dagar håller alla folkbiblioteken stängt. Övriga dagar har vi ordinarie öppettider.

25/12 Juldagen STÄNGT
26/12 Annandag jul STÄNGT
1/1 Nyårsdagen STÄNGT
6/1 Trettondedag jul STÄNGT
v. 52-1 Våra mobila fordon Humlan
och Ugglan kör inga turer

God Jul & Välkomna in i värmen!

Inlägg av den 20 december, 2017 i Bakom kulisserna | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande