När man letar i gömmorna kan man hitta många spännande saker.

Katarina Larsson från RIAN Designmuséum fann något roligt för oss på biblioteket. År 1960, 1 mars kunde man läsa i tidningen om ”Falkenbergs nya stolthet – stadsbiblioteket”.

Bild på hela artikeln.

Texten under bilden: ” T H Stadsbibliotekarie Arne Thorsbeck vid Valter Bengtssons ”Baron och Kalkon” som pryder stora entrén. T v närmast kameran fru Märta Bogren och fru Greta Strandqvist vid den praktiska utlåningsdisken. Därunder t v fru Greta Thorsbeck och Ulla Bogren i småbarnahörnet i ungdomsavdelningen.”

”Falkenbergs nya stolthet – Stadsbiblioteket”

”Ikväll skrivs det faktiskt bibliotekshistoria i Falkenberg. Då öppnas det nya, moderna stadsbiblioteket i Stadshuset, en litteraturens högborg i vår lilla stad, som falkenbergarna har all anledning att vara stolta över. Sammanlagt förfogar biblioteket över 700 kvm golvyta, och dessa har tillvaratagits på ett förnämligt sätt. Det är inte bara det att allting är så praktiskt och välordnat, det vilar också rymd och luft över det hela, allting harmonierar, och de som ligger bakom resultatet, arkitekten Lennart Tham och stadsbibliotekarie Arne Thorsbeck, är värda en eloge. Biblioteket har också redan uppmärksammats i bibliotekskretsar över hela vårt land, och det kommer säkert att bli besökt av åtskilliga studiedelegationer. Den mest smickrande uppmärksamheten får man väl räkna den som UNESCO visat. Därifrån har man infodrat text- och bildmaterial om anläggningen.”

Väldigt passande då vi snart skriver mer bibliotekshistoria här i Falkenberg. Kanske tidningsartikeln från nya bygget kommer sparas i 50 år också…?

Inlägg av den 22 november, 2017 i Bibliotekshistoria | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande