Det  var under hösten 2016 som Info/Service gruppen bildades. Medlemmarna består av personal från stadsbiblioteket, några av våra filialer samt konsumentrådgivning. Med andra ord en spännande grupp som möjliggör olika infallsvinklar på de ämnen som vi diskuterat. Uppdraget för vår grupp har varit att titta närmare på bland annat entréerna, flöden, arbetssätt och bemötande. Stora områden att diskutera men vi kände oss alla manade att anta utmaningen!

Under projektets gång hade vi i vår grupp ett antal möten där en mängd olika frågor diskuterades. Hur anpassar vi vårt arbetssätt till det nya biblioteket? Hur kommer flödena se ut? Var ska informationsdiskar placeras? Ju mer vi diskuterade, desto fler frågor och ämnen kom upp. Det syntes även tydligt att många frågor överlappade mellan de olika arbetsgrupperna och att kommunikationen mellan oss var viktig. Delar av vår arbetsgrupp tog sig ut på studiebesök, bland annat till Jönköpings stadsbibliotek, Varbergs stadsbibliotek och Gislaveds stadsbibliotek för att få fram inspiration och se hur de arbetar där.

Redan nu kan ni som besöker stadsbiblioteket i Falkenberg se att förändringsarbetet har börjat. Den stora informationsdisken har tagits bort och mer ergonomiska arbetsbord har ställts dit istället. Detta är just för att vi ska se över våra gamla rutiner samt testa nya arbetssätt inför den kommande flytten men även att genom de mindre arbetsborden öppna upp för en närmare kontakt med er, våra besökare.

Vi i Info/Service gruppen ser det som vårt mål att varje besökare som kommer till vårt nya bibliotek ska känna sig synliggjord och välkommen. För oss är det viktigt att biblioteket är en tillgänglig plats för alla där man möjliggör för diskussioner men även lugn och ro. Har ni som besöker oss, antingen på stadsbiblioteket eller på några av våra filialer, funderingar om det nya biblioteket får ni gärna fråga någon av oss ur personalen. Vi ser mycket positivt på en dialog och tar gärna emot förslag på hur vi kan förbättra vår service.

Vänliga hälsningar,

Info/Service-gruppen

Idéväggen på Stadsbiblioteket

 

 

Inlägg av den 25 oktober, 2017 i Arbetsgrupper | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande