Kunskap- och kulturcentrum får förlängd tidsplan.

Falkenbergs kommun förlänger tidsplanen för Kunskaps- och kulturcentrum. Byggnaden beräknas nu bli klar mot slutet av 2019.

Den tidigare tidsplanen sa att byggnaden skulle stå klar i maj 2019. Istället ska Kunskaps- och kulturcentrum vara kart den 31/12-2019.

Därför förlängs tidsplanen

– Vi ser att kommuner i vår närhet har problem med att få in anbud till sina stora projekt och vi har själv haft svårt att få in anbud till egna projekt. Med en förlängd projekttid ger vi entreprenörerna en större flexibilitet vilket ökar chanserna för oss att få in fler konkurrenskraftiga anbud, säger Irene Wigroth, projektledare, Falkenbergs kommun.

Kunskaps- och kulturcentrum är Falkenbergs kommuns största investering någonsin. I byggnaden kommer delar av Falkenbergs gymnasieskola, huvudbiblioteket och kulturskolan att finnas. Området kommer också få en stadspark och möjligheter till 350 bostäder.

Tyvärr innebär detta att Biblioteket får vara kvar i våra nuvarande lokaler något längre än beräknat. Om vi ser det från den ljusa sidan ger det oss desto mer tid att tillsammans skapa ett bättre bibliotek.

Inlägg av den 11 oktober, 2017 i KKC | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande