Hej från ledningen!

Arbetet med ett nytt stadsbibliotek i Falkenberg har på ett sätt kommit halvvägs denna veckan. Planeringen av kommunens nya Kunskaps- och kulturcentrum är nu avklarat och vi övergår i bygg- och inredningsfasen.

I augusti 2013 gjordes den första genomgången av de funktioner och ytor som skulle behövas i ett nytt stadsbibliotek. Sommaren 2015 genomfördes den arkitekttävling som ledde till att förslaget ”Utsikt – Insikt” från FOJAB arkitekter AB vann. En viktig uppgift för för arkitekterna formulerades som ”Byggnaden avses bli en betydande del av stadsbilden där det nya huvudbiblioteket är den publika delen som profilerar byggnaden samt möter stadens centrum”. För oss har det varit självklart att det är barnavdelningen som skall möta besökarna när de kommer till den nya byggnaden. Lika självklart är att barn och ungdomar skall ha ett stort inflytande över hur biblioteket utformas. På denna blogg kan du följa hur arbetet går.

På stadsbibliotekets andra våning kommer vuxenavdelningen och det integrerade gymnasiebiblioteket att finnas. En del av lokalerna kommer att samutnyttjas med Kulturskolan. Även den nya arrangemangslokalen kommer att nyttjas av alla verksamheter i Kunskaps- och kulturcentrum och vara tillgänglig för uthyrning till föreningar. Följ med oss på denna andra del i skapandet av ett nytt stadsbibliotek, fram till inflyttningen sommaren 2019.

Inlägg av den 6 september, 2017 i KKC | Inga kommentarer

Lämna oss ett meddelande